Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Ünnepi készülődés biztonságban

Ünnepi készülődés biztonságban

Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak. A rendőrség az adventi időszakban – az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordít az alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, a piacokra, üzemanyag-töltő állomásokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel válhatunk vagyon elleni jogsértés áldozatává.

A rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet, illetve a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival.

A polgárőrök bronz-, ezüst-, és aranyvasárnap a bevásárlóközpontok, piacok, vásárok, vásárcsarnokok körzetében emelt létszámban látnak el járőrszolgálatot, szükség esetén jelzőőri tevékenységgel segítik a közlekedést. Az áldozattá válás megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordítanak az idős, főleg egyedül élő emberek védelmére; ennek keretében a bűnmegelőzési tanácsadáson túl napi életvitelükben is segítséget nyújtanak. A polgárőrök szolgálatukat mindig formaruhában látják el, és polgárőr igazolvánnyal rendelkeznek.