Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Tovább folytatódnak a gyűjtések az Ukrajnából érkező menekültek részére

Tovább folytatódnak a gyűjtések az Ukrajnából érkező menekültek részére

Ismét több polgárőr egyesület vett részt karitatív gyűjtésben megyénkben.

 A Vasszécsenyi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület  az ukrajnai menekültek részére gyűjtést szervezett. Az adományokat Verhásné Rátz Kata vette át és tárolta. Péntek délután az összegyűlt adományokat az egyesület elszállította Körmendre, ahol  Juzsnij testvérvárosból érkezetteknek adtak  szállást  egy kollégiumban. Az önkéntesek személyesen tudták átadni az ott lakó anyáknak nagymamáknak, gyerekeknek. Ki angolul, ki saját nyelvén, ki sírva köszönte meg, melyet ezúton tolmácsol az egyesület tagsága, és tisztelettel megköszönik mindenkinek aki csatlakozott a felajánláshoz!

Szombathelyen a Vas Megyei Caritas 2022.03.28-án útnak indított Kárpátaljára két 24 tonnás kamiont és 6 kisbuszt. Ezek a járművek az ukrajnai menekültek megsegítésére indultak útnak. A kamionokon takarók, élelmiszer, higiéniás felszerelések, generátorok és más szükséges eszközök voltak.

 

A kamionok megrakásához és a biztosításhoz kértek segítséget a polgárőrségtől. A Caritasnak nyújtott segítségben három polgárőr egyesület vett részt összesen hét fővel.

  • Vépi Polgárőr Egyesület,
  • Szombathelyi Polgárő Egyesület
  • Claudius Polgárőr Egyesület

 

A feladat reggel 8-tól 14 óráig tartott ekkor hagyták el a kamionok a Caritas előtti parkolót, miután Szombathelyi egyházmegye püspöke Székely János megáldotta az útnak induló gépkocsikat és embereket. Az akció helyszínén Graz város caritas szervezete is jelen volt.