Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Tisztújító Közgyűlés Magyarszombatfán

Tisztújító Közgyűlés Magyarszombatfán

Augusztus 27-én este a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület évértékelő és tisztújító közgyűléséhez népesült be a helyi közösségi színtér, amely 19 óra 30 perckor vette kezdetét.

Az eseményt az aktív és pártoló tagság mellett számos szponzor, támogató és meghívott vendég is megtisztelte jelenlétével. Többek között jelen volt Kósa László ispánki egyesületi elnök, aki mint elnökségi tag, a Vas Megyei Polgárőr Szövetséget is képviselte, Albert Attila polgármester, Pongrácz Csaba r. ftzls, az Őriszentpéteri Rendőrőrs parancsnok-helyettese, Gróf János r.alez. a Lenti Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, illetve a környező, bajánsenyei, szattai és veleméri egyesületek elnökei. Szintén tiszteletüket tették a Moravske Toplicei Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség pártosfalvai képviselői és a Rendőr Veterán Szövetség Muraszombati Tagozatának képviselői a szomszédos Szlovéniából.

A határozatképesség megállapítását követően a levezető elnök, Vörös Kálmán ismertette a napirendi pontokat, majd átadta a szót az egyesület elnökének, Czúgh Gézának, aki előterjesztette a 2020. évre vonatkozó beszámolóját az egyesület tevékenységéről, amelyet a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. A közhasznúsági és a felügyelő-bizottsági jelentések elfogadását oklevelek átadása követte, amikor is Kósa László, a VMPSZ elnökségi tagja 15 éves polgárőr munkájukért  adott át négy polgárőrnek.


Mindezt követően az elnök az előzetesen aláírt és tanúkkal hitelesített  lemondó nyilatkozatokat felmutatva, az eddigi vezetés nevében lemondott és átadta a szót a jelölő bizottság tagjának, Kovács Kálmánnak, aki ismertette a bizottság javaslatait az egyesület új elnökének elnökségi tagjainak, ellenőrző-bizottsági elnökének és tagjainak személyére. Ezt követően a szavazások rendben, szabályszerűen lezajlottak.

Az egyesület új elnökének választotta a közgyűlés Vörös Kálmánt, elnökhelyettesnek Sebők Csabát, elnökségi tagoknak Czúgh Gézát, Fullár Ernőt és titkárnak Molnár Attilát. Az Ellenőrző Bizottság új elnöke Takács Gyula, tagjai pedig Köpe Zoltán és Kalamár Dániel polgárőrök lettek.


A tisztújítás befejezését követően az új elnök, Vörös Kálmán emelkedett szólásra, megköszönve a bizalmat a saját és az újonnan megválasztott elnökség számára. Elmondta, hogy az új vezetés legfőbb célja annak a minden térre kiterjedő kiegyensúlyozott működésnek a megőrzése, ami az elmúlt majd két évtized során az egyesületet jellemezte.

Felidézte az egyesület közel tizennyolc éves történetét, illetve méltatta azt az elkötelezettséget és odaadó munkát, amit a leköszönő elnök, Czúgh Géza nyújtott az egyesület létrehozásában és egész eddigi történetének kiemelkedő történetében. Javaslatot tett a közgyűlésnek a leköszönő elnök részére a "tiszteletbeli elnök" cím adományozására, amit az egyhangúlag megszavazott. Czúgh Géza szintén emléktárgyat vett át a Szlovén Rendőrség Veterán Szövetségének képviselőjétől, Ciril Magdictól, aki méltatta az immár tizenhárom évet átölelő kiváló kapcsolatot a Szövetség Muraszombati Tagozata és a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület között. Azt a kapcsolatot, ami helyi szinten kezdődött és mára országos szintre emelkedett a Veterán Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség között.

Magdic úr szintén köszöntötte az egyesület új vezetését és jó munkát kívánva reményét fejezte ki, hogy a jó kapcsolatok továbbra is megmaradnak a szervezetek között. Válaszában erről az egyesület új elnöke biztosította a szlovén vendégeket, hiszen ennek egyik biztosítéka az is, hogy eme nemzetközi kapcsolatok kezdeményezője, Czúgh Géza leköszönő  elnök továbbra is az egyesület elnökségének tagja marad.

Az utolsó napirendi pont keretében Vörös Kálmán elnök ismertette az egyesület leltárját és a 2021. évi költségvetés tervezetét, amelyet a közgyűlés szintén megszavazott. A közgyűlés bezárását megelőzően a jelenlévők hallhatták a szólásra emelkedő polgármester, rendőrségi- és szomszédos polgárőr vezetők méltatását  az egyesülettel való kiváló együttműködésért, akik szintén jókívánságaikat fejezték ki az egyesület újonnan megválasztott tisztségviselőinek.

A közgyűlés, mint minden évben, egy finom vacsorával és kellemes, baráti beszélgetésekkel zárult.