Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Száz darab maszkot kaptak a szombathelyi polgárőrök

Száz darab maszkot kaptak a szombathelyi polgárőrök

Szerdán délelőtt látogatást tett Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság Elnöke és Németh Ákos, Szombathely MJV Önkormányzatának tanácsnoka a szombathelyi polgárőr egyesületeknél és 100 darab mosható, textil, szájmaszkot adtak át a polgárőröknek, hogy munkájukat biztonságosan végezhessék.

Kelemen Krisztián megköszönte a szombathelyi polgárőrök munkáját és kiemelte, hogy nagyon fontos és értékes szolgálatot végeznek a városban élők érdekében. Szó esett a továbbiakban szükséges feladatokról, valamint a polgárőr egyesületek képviselőinek a tapasztalatit beszélték át a koronavírus járvány miatt hozott önkormányzati rendeletekkel kapcsolatban.

A városban működő polgárőr egyesületek részt vettek a szájmaszkok kiosztásában, segítik az idős egyedülálló lakókat a gyógyszerek kiváltásában és a bevásárlásban igény szerint. Továbbá közreműködtek a parkolók lezárásában és azok ellenőrzésében a közterület-felügyelettel közösen. Reggelente a vérvétel új helyszínének biztosítását végzik, napközben pedig a játszóterek, parkok ellenőrzését látják el, de napi járőrszolgálatot is ellátnak gépjárművel, kerékpárral, robogóval és gyalogosan a város minden pontján.

Németh Ákos tanácsnok kiemelt kérése az volt, hogy a közterületen történő csoportos alkoholfogyasztás ellen lépjenek fel. A városvezetés az önkormányzat további támogatásáról biztosította a polgárőr szervezeteket.

Fotó: Bonyhádi Zoltán Forrás: szombathely.hu