Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Sárvári járás körképe a hosszú hétvége eseményeiről

Sárvári járás körképe a hosszú hétvége eseményeiről

Cikkünkben kis áttekintést nyújtunk  Sárvár járásban működő polgárőr egyesületek, az ünnepi hosszú hétvégén végzett tevékenységeiről. 

Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület ezen időszakban a Szajki-tavaknál teljesít fokozottabb járőrszolgálatokat. Turisztikailag kiemelt szezonban rengetegen keresik fel a Hosszúpereszteg mellett található tórendszert, ahol az idelátogatóknak módjuk nyílik strandolásra, horgászatra. A településen áthaladó forgalmas 8-as főúton történő baleseteknél rendszeresen segítik a társszervek munkáját.


Vásárosmiskén a polgárőrök családi napot tartottak.

Vásárosmiskei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület augusztus 20-án az egyesület tagjai részére családi napot szervezett. Köszöntötték az évfordulós születésnaposokat és névnaposokat. Légpuska lövészet, sodrófadobás valamint gumicsizmadobás  is volt a családi versenyek között.


Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagjai általános járőrszolgálatokat láttak el.

Sárváron, több helyszínen és színpadon színes zenei-, és gyermekprogram került megrendezésre a Várkörút Napokon. Augusztus 20-án a Hild parkban megtartott városi ünnepség zavartalanságát biztosították, valamint egész hétvégén járőrszolgálatokat láttak el az egyesület polgárőrei.


Rábapatyon is találkozhattunk polgárőrökkel. A Rábapatyi Polgárőr Egyesület tagjai járőrszolgálatokkal segítették a lakosságot az éjszakai órákban. Ellenőrizték a boltokat, utcákat, a 84-es főút belterületi szakaszát. Állandó ügyeleti telefonszámot adtak meg az esetleges azonnali intézkedések miatt.


Répcelakon ünnepi programok várták az érdeklődőket. Augusztus 20-a alkalmából ünnepi beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. Hivatalos átadásra került a Radó-emlékház. Gyerekműsorok, akusztikus kis koncertek és filmvetítések színesítették az ünnepnapot. A Répcelaki Polgárőr Egyesület hat fővel teljesített szolgálatot a helyszíneken.

Megyehídon a fiatal polgárőrök is szolgálatokat teljesítettek. Járőrtársaikkal ellenőrizték a település utcáit, és külterületeket.

Vámoscsaládon szabadtéri, fedett közösségi helyet adtak át, amelyre hivatalos volt Ágh Péter országgyűlési képviselő is. A helyi polgárőrök is részt vettek az eseményen.

Ikerváron az elmúlt hétvégén a polgárőrök karitatív jelleggel kifestették az iskola ebédlőjét és a hozzá tartozó helyiségeket.

Mint azt körképünkből látszik a hosszú hétvége adott feladatokat az önkénteseknek bőven. Munkájukkal hozzájárultak Sárvár járás biztonságához és hangulatához egyaránt.