Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Polgárőrök a Vas megyei ünnepi rendezvényeken

Polgárőrök a Vas megyei ünnepi rendezvényeken

Decemberre lapoztuk a naptárakat, ami az ünnepek hónapja. Elindult az adventi időszak, érkezett a Mikulás és mindenki szorgosan beleveti magát az ajándékvásárlásokba. Sokasodnak a rendezvények, a szeretet teljes szívekkel párhuzamban, sorra nyílnak a karácsonyi vásárok. Vas megye szerte is gyúlnak az adventi gyertyák és sok helyen találkozhattunk a Mikulással, segítőivel. Az ünnepi vásárokon polgárőreink is részt vesznek. Van ahol ők is beöltözve szerepelnek, máshol a közlekedés, a parkolás, parkolók és a vásározók biztonságára ügyelnek.



A teljesség igénye nélkül, néhány példa:

Kőszegen az adventi gyertya második lángja is fellobbant. Az eseményen a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek. Feladatuk bűnmegelőző járőr szolgálat volt. Szerencsére eseménymentesen. Az egyesület tagjaival hétvégente találkozhatnak a Jurisics téren.

A Vasszécsenyi Polgárőr Egyesület és a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai közösen indultak a Mikulással bejárni Vasszécseny utcáit. A polgárőr krampuszok segítségével virgácsot, de több esetben ajándékcsomagok leltek gazdára a gyerekek nagy örömére.

Csényében idén a Mikulás segítőivel a falu utcáin végig hintózva hozta el ajándékát a gyerekeknek. Sokan integettek az ablakból, volt aki rajzzal, sütivel készült, és olyanok is akadtak, akik már az utcán toporogva várták a csengőszót. Ez alkalommal hatvan családhoz látogatott el a nagyszakállú, ezzel is nagy boldogságot okozott a gyermekeknek. A hintó biztonságos haladását Csénye Község Polgárőr Egyesület tagjai segítették a település utcáin, akik a szervezésben is részt vettek. 

Sárvár Város Polgárőr Egyesülete részére talán a legjobban várt esemény a Mikulás ünnep. Ismét láthatjuk a boldog gyermek arcokat, vidám szülőket. Sárvárra immáron 15. alkalommal érkezik a nagyszakállú. A december 4-én megrendezett ünnepség Sárvár Posta terén került megrendezésre idén is. A délután négy órai kezdéssel több gyermekprogram várta kicsiket és nagyokat. 

A Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület tagjai sajt készítésű járművükkel járták a falu utcáit. A kreatív "Mikulás szánra" sokan felfigyeltek. A polgárőr Mikulás csokival és egyéb finomságokkal kedveskedett mindenkinek. Társai szolgálati gépjárművel és látható jelenléttel biztosították számára a zavartalan, balesetmentes ajándékosztást.