Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Októberben lesz az OPSZ tisztújító választása

Októberben lesz az OPSZ tisztújító választása

Számos fontos kérdés megvitatása mellett a tisztújítás kérdése volt a leglényegesebb pontja a szeptember 25-án megtatott OPSZ elnökségi ülésnek.   

Az elnökség egyöntetű határozata alapján 2020. október 17-én tartja tisztújító közgyűlését az Országos Polgárőr Szövetség. Az eredetileg novemberre tervezett esemény korábbi megtartását a kialakuló vírus veszély tette indokolttá. Az igen fontos eseménynek a Budapesti Olimpiai Központ (volt Syma csarnok) ad majd helyet. Ezzel együtt az elnökség felkérte a Jelölő Bizottságot, hogy a választással kapcsolatos feladatokat, az előre hozott időpont miatt minél előbb hajtsák végre.

A fő napirendi pontok között szerepelt az OPSZ pénzügyi beszámolója, amely az idei év gazdasági feladatainak végrehajtását tartalmazta – erről Dr. Endrődi István, az OPSZ gazdasági igazgatója tájékoztatta az ülés résztvevőit. Ennek értelmében az OPSZ egy takarékos és a terveknek megfelelő gazdálkodást folytat.

Szintén lényeges momentum volt az 1956-os ünnepséggel kapcsolatos pont megtárgyalása is, hiszen egybehangzó döntés született arról, hogy öt helyszínen emlékeznek majd meg az 56-os forradalom eseményeiről, központi ünnepség nem lesz – tekintettel a Covid 19 jelentette fenyegetésre - ezzel kapcsolatosan az elnökség megszavazta az elismerésekben részesülők névsorát. Ezen a rendezvényen kerül átadásra a dr. Kopácsi Sándor érdemérem és a Szent László érdemrend is.

Dr. Túrós András
 tájékoztatta az elnökséget, hogy a Belügyminisztérium felajánlott az OPSZ részére 100 ezer védőmaszkot, amelyet a közeljövőben vehet majd át a szövetség. Ennek megyénkénti elosztásáról szintén döntöttek az egyes szövetségek létszámának függvényében.