Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Ne maradjon oltás nélkül egyetlen polgárőrünk se!

Ne maradjon oltás nélkül egyetlen polgárőrünk se!

Új szakasz kezdődik a Polgárőrség életében - írja dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a polgárőrökhöz intézett levelében20210501-TAA Covid-19 harmadik hulláma után a Polgárőrség rendezte sorait, többségében megtartottuk a közgyűléseket, pótoltuk az elmaradt rendezvényeket. Nagyszabású Országos Polgárőr Napot tartottunk Mórhalom városában, ahol méltó módon ünnepeltük meg a 30. évfordulót is. A Mórahalmi Polgárőr Nap minden idők legsikeresebb, legjobban szervezett, magas színtű, minőségi rendezvény volt, amelyet az OPSZ Elnöksége határozatban is megerősített. Az elnökség a városnak, Nógrádi Zoltán polgármester úrnak, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének, Batiz István megyei elnöknek és a mórahalmi polgárőröknek és külön Sárközi László egyesületi elnöknek a köszönetét és elismerését fejezte ki. A Polgárőr Napon 17 belügyminiszteri kitüntetést adtunk át, továbbá 100 polgárőr egyéb kitüntetést, elismerést vehetett át. Kimondhatjuk, hogy Mórhalom városa a polgárőrség életében 2021. augusztus 14-én történelmet írt, amelyet tisztelettel köszönök.
A polgárőrség túl van a tömegrendezvényein, új szakasz kezdődik az életünkben, visszatérünk a hétköznapokba, és tovább vigyázunk az emberek, a települések biztonságára. Tekintsük át, milyen új jelenségek keletkeztek a bűnözésben, esetleg hol vannak biztonsági problémák.

A települések biztonsági helyzetének áttekintése alapján szervezzük meg a polgárőr járőrszolgálatot, amelynek a fő küldetése az, hogy kedvezően befolyásolja a lakosság biztonságérzetét. A polgárőrszolgálat szervezésével el kell érni, hogy egyetlen település se legyen a kritikus napokban rendőri – polgárőri szolgálat nélkül. Az Afganisztáni helyzet miatt várhatóan növekvő migránslétszámra tekintettel a déli határon, a határmenti megyékben (Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Baranya) működő polgárőr egyesületeknek, fokozniuk kell a speciális határmenti és mélységi ellenőrzési, felderítési tevékenységüket.

Szeretném felhívni a polgárőr vezetők, és a tisztelt polgárőrtársaim figyelmét arra, hogy hazánkban megkezdődött a választási kampány, szerencsére nagy valószínűséggel a közbiztonság nem lesz kampánytéma, azonban kérem, hogy a politikai és pártsemlegességünket minden körülmények között őrizzük meg, ez egyébként a polgárőr törvény egyik fontos követelménye is.

A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011.évi CLXV. törvény 2. § (2) bekezdése szerint „a polgárőr szervezetek politikai tevékenységet nem folytathatnak, működésük a politikai pártoktól független”.

Befejezésül arra kérem az igen tisztelt polgárőrtársaimat, hogy a covid elleni küzdelemben mutassunk példát, győzzük meg azokat a polgárőreinket, akik még nem oltakoztak, hogy minél előbb jelentkezzenek az oltópontokban és vegyék fel az oltást.

Csak úgy tudunk segíteni másokon, ha először magunkon segítünk. Év végéig érjük el, hogy Magyarország valamennyi polgárőrre (65.000 fő) be legyen oltva. Én augusztus 30-án már a harmadik oltásomat is megkaptam.

Tisztelt Polgárőrtársaim!

Szeretném köszönetemet kifejezni mindannyiótoknak azért az önkéntes munkáért, amelyet a települések közbiztonsága érdekében nap, mint nap végeztek.


Budapest, 2021. szeptember 01.

Dr. Túrós András