Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Mit vár 2021-be? - Poór Gyula környezetvédelmi alelnök

Mit vár 2021-be? - Poór Gyula környezetvédelmi alelnök

A polgárőrség immár nem csak, hogy nagykorú, hanem felnőtté vált, hiszen 2021. évben 30 éve töretlenül működik, és folyamatosan fejlődik. A 2020. év egy teljesen más helyzet elé állította polgárőreinket, és egy olyan rejtett készséget hozott a felszínre a karitatív tevékenység során, mellyel továbbra is foglalkozni kell.

A közrend, közbiztonság terén talán mindent elértünk, melyet egy civil szervezet elérhet, ebből a szakmai színvonalból viszont nem szabad engedni.

Mint a környezetvédelemért felelős alelnök én az idei évtől egy pozitív irányú elmozdulást várok, mert a megfelelő alapokat már évek alatt leraktuk. Először a Te Szedd mozgalommal, majd a Célkeresztben a Parlagfű programmal. Talán eljött az idő arra, „Zöld Polgárőr Egyesületek is létre jöjjenek, akik a környezet- és természetvédelmet tűzik ki plusz célként. 

Célként tűztem ki magam elé azt, hogy az OPSZ berkein belül összegyűjtöm azokat a jó szakmai gyakorlatokat, melyek a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatosak, és ezen anyagokból egy szakmai iránytűt tudjunk biztosítani minden polgárőr számára, amely alapján már nem csak ösztönösen és jóérzékkel tudják végezni a környezetvédelmi munkát.


A környezetvédelmi és a külterületi szolgálat ellátás jól és sikeresen ötvözhető, hiszen az illegális szemétlerakó helyek felderítése ezeken a területeken történik és a „Tisztítsuk meg Magyarországot" program erre nagyon jó lehetőséget biztosít a számunkra.


Amennyiben ezt a programot magunkévá tesszük, ugyanolyan sikereket érhetünk el közösen, mint a 300x300-as program során, és nem mellesleg újabb és modern technikai eszközökkel tudjuk bővíteni eszköz parkunkat. 

Egyre több egyesület fedezi fel az elektromos járművekben rejlő potenciált, melyek tiszta zöld energiát használnak. Bízom benne, hogy ezek az eszközök a nagyvárosokban és kis településeken is megszaporodnak az egyesületeknél.

 

Forrás: OPSZ