Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Mindenszentek és Halottak Napja Vas megyében

Mindenszentek és Halottak Napja Vas megyében

Az idei évben a Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából ismét polgárőrök jelentek meg a temetők, sírkertek környékén. Igyekszünk egy körképet adni a hétvége eseményeiről polgárőr szemmel.

A Rönöki Polgárőr Egyesület a mindenszenteki hétvégén mindkét nap szolgálatot látott el a temetőnél. Összesen huszonegy órában, kilenc fővel. Feladatuk volt a gépkocsifeltörések megakadályozása, ennek érdekében a parkoló őrzése, a temetőbe érkezők segítése, a temetőn belül a sírok ellenőrzése, az esetleges sírtüzek megelőzése érdekében.

A Csörötneki Polgárőr Egyesület szintén mindkét nap látott el szolgálatot, összesen tizenkét órában, tizenkét fő részvételével. A feladatok hasonlók voltak őnáluk is mint Rönökön.

Sárvár Város Polgárőr Egyesület az elmúlt hétvégén összesen húsz polgárőrrel látott el fokozott figyelő-, és járőrszolgálatot Sárvár és Rábasömjéni temetőknél. További járőr feladatokat teljesített az egyesület Környezetvédelmi Csoportja is, akik sajnálatos módon újabb illegáis szemétlerakóhelyekre bukkantak Sárvár környékén.

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai 2020.10.28-2020.11.02. között fokozott szolgálatot teljesítettek Körmend Város belterületén a Városi Piac, valamint a Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából. A rendőrséggel előre egyeztetett és közös szolgálatban tíz fő polgárőr teljesített szolgálatot gyalogosan, illetve szolgálati gépkocsival. Kiemelt feladatuk volt a város temetőinek ellenőrzése (bűnmegelőzési-, és közlekedés biztonsági célból), ezen kívül járőri-, jelzőőri és útbaigazítási (idegennyelvű) tevékenységet láttak el az önkéntesek. Továbbá segítettek a parkolásban, illetve a temető mellett található gyalogátkelőhelyen a biztonságos gyalogos közlekedésben.

Szombathelyen az összefogás dominált idén is. Több egyesület ( Claudius Polgárőr Egyesület, Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség, Szombathelyi Polgárőr Egyesület, Kálvária Polgárőr Egyesület, Vépi Polgárőr Egyesület ) tagjai közel negyvenen teljesítettek szolgálatot a hétvégén. A Jáki úti temetőnél nem volt eseménymentes a szolgálat. A polgárőrök motoros balesetnél is segítettek. 

A Kőszegi Polgárőr Egyesület négy napon át teljesítettek szolgálatot Kőszeg város temetője környékén.(10.30.- 11.02. 13.00. órától 20.00. óráig). Jelzőőri feladatot láttak el, valamint gépkocsival járták Kőszeg külterületét, illetve olyan közeli településeket jártak be a környéken, ahol nincs polgárőr egyesület.