Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

Márciusban indul a „Magyar Falu 100” biztonsági program

Márciusban indul a „Magyar Falu 100” biztonsági program

Az elnökség jóváhagyásával „Magyar Falu 100” néven, március közepén elindul az OPSZ idei biztonsági programja. A testület február 18-án, online megtartott ülésén, módosította a polgárőrökre vonatkozó Szolgálati, illetve a Kitüntetési és Jutalmazási Szabályzatot.

20210514-elnoksegi1Az Országos Polgárőr Szövetség 2022-ben fő célkitűzései közé emelte a magyar falvak biztonságát és meghirdette a „Magyar Falu 100” biztonsági programját. Az önkormányzatokkal, a rendészeti szervekkel együttműködve, a megyei szövetségek elnökeivel egyetértésben kiválasztottak 100 települést, ahol a szubjektív biztonságérzet javítása érdekében különböző programokat szervez idén a polgárőrség, illetve, azokon a településeken, ahol nem működik polgárőr egyesület, ott vagy létrehoz egyet, vagy kiterjeszti a szomszédos településen lévő egyesület működését területét.
 
Az elnökség néhány részletében pontosította a Szolgálati Szabályzatot, így például az egyesület működési területén kívüli szolgálatellátásra (vendég polgárőrszolgálatra), és a Motoros Tagozat működésére vonatkozó részt. A módosított szabályzat március elsejével lép életbe, csakúgy, mint a szintén módosított Kitüntetési és Jutalmazási Szabályzat.
 
Mint ismeretes, a kormány február 2-án megjelent határozatában, fokozottabban bevonja a polgárőröket a határőrizeti feladatokba. Az elnökség beszámolót hallgatott meg a határozat óta megtett intézkedésekről és a szolgálati órák alakulásáról. A jelentés szerint, a fokozott szolgálat elindítása óta eltelt öt nap alatt, a határmenti egyesületek 241 tagja, 2031 szolgálati órát teljesített a déli határon és 138 határsértő elfogásában működött közre.
A testület végül egyetértését adta az elmúlt hetekben újjászervezett Motoros Tagozat elnökségére.
 
szöveg: Bakonyi Ágnes