Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Körmend városában is folyamatos a szolgálatellátás

Körmend városában is folyamatos a szolgálatellátás

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai a böjti időszakban és a húsvéti ünnepek alatt is – 2020. április 9-től április 13-ig – fokozott szolgálatot láttak el Körmend területén. Kiemelt feladatuk volt Bebes István polgármester úr – a koronavírus miatt kihirdetett kijárási korlátozásra vonatkozó – határozatának betartatása és ellenőrzése.


Szombaton a Városi Piac területén önkéntesekkel, illetve Körmend Városgondnoksága munkatársaival szájmaszkokat osztottak. Körmend város közterület-felügyelőjével közösen ellenőrizték, figyelmeztették a piacra látogató személyeket a kötelező szájmaszk használatára, illetve a parkolási rend betartatásáról gondoskodtak.


Szombaton és vasárnap a húsvéti étkek megáldásának – azaz a Batthyány Lovasbandérium hintójának – menetútvonalát biztosították polgárőrökkel illetve szolgálati gépkocsival. A járőr szolgálatok alatt többször is előfordult, hogy a polgárőröknek figyelmeztetni kellett a rendeletben megfogalmazott kiemelten tiltott helyen tartózkodókat.


A Körmendi Polgárőr Egyesület vezetése továbbra is fenntartja a rendőséggel közösen, és önállóan is  a fokozott közterületi járőrszolgálatot Körmend város területén. A város lakosai továbbra is számíthatnak gyalogos, kerékpáros, motoros valamint szolgálati gépkocsival szolgálatot teljesítő polgárőrökre.