Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉS VELEMÉREN

ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉS VELEMÉREN

Az elmúlt szombaton – március 30-án – tartotta évzáró közgyűlését a Veleméri Polgárőr Egyesület. A helyi közösségi házban este hét órára gyülekezett az alig több mint hatvan lelket számláló kis őrségi falu 12 polgárőre és meghívott vendégeik.

Vass Béla levezető elnök megnyitója után, elnöki beszámolójában Soós Kálmán többek között megemlékezett arról, hogy az egyesület tíz éves fennállását ünnepli ebben az évben. Az elmúlt év eseményei között megemlítette a szolgálati autó részére vásárolt mobil garázs telepítését, illetve, hogy az egyesület tagjai saját falujukon kívül négy olyan zalai településen is járőröznek időközönként, ahol nincs polgárőrség.

A pénzügyi és felügyelő bizottsági jelentéseket oklevelek, emlékérmek illetve emléklapok átadása követte. Soós Kálmán, az egyesület elnöke, az önkormányzattal való tíz éves kiváló együttműködés elismeréseként oklevelet vehetett át Balogh Ernő polgármestertől. Ezt követően a tíz éves polgárőr szolgálatért járó emlékérmeket és lapokat vették át elnöküktől az alapító tagok. Posztumusz emlékérmet és emléklapot kapott a tavaly előtt elhunyt Póczak László alapító tag is, amit szintén polgárőr felesége, Edit vett át.

A közgyűlés utolsó részében hozzászólások következtek. Pongrácz Csaba r. ftzls az őriszentpéteri Rendőrőrs részéről, Gróf János r. alezredes pedig a Lenti Rendőrkapitányság részéről köszönte meg az egyesület munkáját, majd a szomszédos Magyarszombatfa, Bajánsenye és Szatta polgárőr egyesületeinek elnökei mondtak köszönetet a kiváló együttműködésért és kívántak további eredményes éveket a veleméri polgárőröknek. Végezetül Czúgh Géza a VMPSZ elnökségének nevében mondott köszöntő szavakat, illetve adott áttekintést az idei év tervezett feladatairól, eseményeiről.