Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Egy zsák szemétgyűjtési felhívás

Egy zsák szemétgyűjtési felhívás

A Rábapatyi Polgárőr Egyesület "Egy zsák szemétgyűjtési akciót" hirdetett:
"Nem kell más, csak egy zsák, egy pár kesztyű és 5 perc az időnkből! 
Fotózd le a Te összeszedett zsákodat és töltsd fel a saját oldaladra, valamint másold be ezt a cikket, hogy minél több emberhez eljusson! Csak ÖT PERC a természet megóvása érdekében!  "
Rábapatyi Polgárőr Egyesület

Céljuk az, hogy a lakosságot ösztönözzék arra, hogy figyeljenek környezetük tisztaságára. Lakóhelyünk környezetében vagy autóval közlekedve bárhol megállva, mindössze 5 percet vesz igénybe egy zsák illegálisan kidobott szemét összegyűjtése. 
A rábapatyi polgárőrök a külterületeken elvégzett járőrszolgálatok alatt is különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre.  Akciójukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy  pár perc is elég ahhoz, hogy  kicsit szebbé, és tisztábbá tegyük a természetet. 2020-ban elmaradtak a szemétgyűjtési akciók. Rengeteg szemét halmozódott fel egyes területeken. Szükséges lenne a civil összefogásra.

10 éve minden tavasszal és ősszel megtartottuk szemétgyűjtési akciónkat, amelyen részt vesz a helyi lakosság, illetve a polgárőrök is - mondta Burka Norbert a Rábapatyi Polgárőr Egyesület elnöke.