Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Csalási kísérlet

Csalási kísérlet

2017. június 15-én telefon hívást kapott egy anonimitását kérő Vas megyei egyesület elnöke,melyben megkíséreltek pénzt kicsalni az egyesülettől azzal az ürüggyel, hogy olyan hibákat észleltek az OBH jelentésben,melyek azt vonhatják maguk után, hogy az egyesület felkerül az "Átláthatatlan gazdaságú szervezetek közé" így nem pályázhat meg bizonyos összegeket a későbbiekben. 

A polgárőr elnököt először délelőtt hívták azzal,hogy lenne egy előnyös ajánlatuk,de ehhez "Pc" közelben kellene lennie,hogy lássa pontosan miről is van szó. Időpontot egyeztettek,majd délután újabb hívás érkezett az ismeretlen számról. A telefonban az ismeretlen hölgy több olyan pontra hivatkozott az egyesület OBH jelentéséből,amelyeket nem ismert volna anélkül, hogy olvasta volna, így először fel sem merült, hogy csalási kísérlet zajlik. Itt példaként az adó 1%-való rendelkezés és a nullás lapok hiányára hívta fel a figyelmet. Ezután ajánlatot tett arra,hogy ők megcsinálják a pontos hiteles beszámolót egy bizonyos összegért,így elkerülhetik a negatív értékelést, illetve a későbbiekben a bírságot is. Ha nem kötnek szerződést nagy eséllyel felkerülnek az "átláthatatlan gazdálkodású egyesületek" listájára.

Az elnök ezen információk után nemet mondott az ajánlatra,majd felhívta rokonát, hogy tényleg rossz e az OBH jelentés,mert jelezték neki,hogy bírságot kaphat és azt elkerülné. A családtag pénzügyekkel foglalkozik halott hasonló telefonhívásokról már. Az OBH jelentésben hivatkozott pontoknak nem kötelező szerepelni és jól tette,hogy nemet mondott az ajánlatra,hiszen  pénze bánta volna csak a dolgot!

A nem is olyan régmúltban történtek hasonló csalások melyekről bővebben ITT olvashat!

Ha hasonló hívást kap kérem jelezze azt a megyei irodán vagy a területén illetékes rendőr-kapitányságon!