Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

COVIDMENTES BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET POLGÁRŐRÖK!

COVIDMENTES BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET POLGÁRŐRÖK!

A covid itt maradt, újra tömegesen fertőzi az embereket, sajnos egyre többen életüket is veszítik a járvány miatt. A tudomány és a szakemberek szerint egyetlen hatékony védekezési forma van: az oltás. Polgárőreink döntő többsége már felvette a covid elleni oltást, de még jó néhányan vannak, akik egyetlen oltást sem kaptak.

20210211-DRTAÖnkéntesek vagyunk, nincs alá- és fölérendeltség, nincs munkaviszony, így a vezetők sem rendelhetik el a kötelező oltást. Mégis, a polgárőrök sajátos jogállása, sajátos küldetése miatt mindenkinek ajánlott az oltás, különösen azért, mert önmagunk, családtagjaink, embertársaink egészségét csak így tudjuk megvédeni, de a rendőrökkel a közös szolgálat, a lakossággal való folyamatos kapcsolat, a közösségi rendezvényeken való részvétel szinte parancsszerűen követeli, hogy minden egyes polgárőr be legyen oltva. Tisztelt Polgárőrök! A 2021-es év vége közeledik, néhány nap és vége lesz az évnek. Lezárjuk a 30 éves évfordulót. Emlékeinkben megőrizzük az ünnepi rendezvényeket, emlékezünk a Polgárőrség alapítóira. Még egyszer tisztelegjünk a 30 éve polgárőr szolgálatot ellátó társaink előtt és közösen, egységben vágjunk neki a következő 30 évnek, új évtized, új célkitűzések, új körülmények, új kihívások a bűnmegelőzésben, a közbiztonság védelmében. A Polgárőrség újabb sikerek küszöbén áll, közösen kell belépni ezen az ajtón. Sikeresek leszünk! Tisztelt Polgárőrtársaim! A covid ellenére a Polgárőrség a 2021-es évben is sikeresen teljesítette küldetését, a közterületi és külterületi szolgálat, az illegális migráció elleni szinte permanens küzdelem, a közlekedési balesetek megelőzésében való aktív részvétel, a parlagfűellenes kampány, az idegenforgalom, turizmus biztosításában való közreműködés, hozzájárultak a települések, a régiók általános közbiztonságához, az emberek szubjektív biztonságérzetéhez. A 2021-es év nyarán a települések önkormányzatai rendezvények sokaságát szervezték meg, polgárőreink a rendezvények biztosításában is jeleskedtek. A karitatív tevékenység ugyan mérséklődött, viszont új feladatként jelentkezett a kórházak oltópontjain a speciális egészségügyi szolgálat, amelyet polgárőreink százai végeztek – a kórházigazgatók köszönőlevelei alapján – közmegelégedésre. Szóval, 2021 decemberében úgy látom, a magyar emberek, a magyar társadalom nem csalódott a Polgárőrségben. Sőt, büszkék lehetnek az egyetlen olyan civil szervezetre, amely a nyugalmukat, biztonságukat szolgálja.
Kezdődik a 2022-es év!

Az OPSZ elnökeként sokat gondolkozom azon, hogy a Polgárőrségnek mit hoz a jövő. Víziómban azt látom, hogy a több mint 60.000 polgárőr az önkéntes munka, a bűnmegelőzés, a közbiztonság védelme felé olyan erősen elkötelezett, hogy ez már tényleg a modern hazafiság jelképévé vált. Tehát polgárőr oldalról jó kilátásaink vannak. A 2022-es évben folytatni kell a klasszikus polgárőrszolgálatot. Egyetlen polgárőrtársam sem felejtheti el, hogy az alapvető küldetésünk a közterületi járőrszolgálat. Mindezik mellett szakmai programok indítását is tervezzük: az egyik a „Magyar Falu 500, polgárőr bűnmegelőzési program”, a másik a „Foci 200, polgárőr program”. Úgy vélem, célszerű a centenárium jegyében egy emlékülésen áttekinteni az OPSZ alapító elnökének, Kopácsi Sándornak életrajzát, születésének 100. évfordulóján. Természetesen a covid járvány miatt a speciális egészségügyi polgárőrszolgálatra is kell, hogy maradjon kapacitásunk, mint ahogyan a Határvédelmi Polgárőr Tagozatnak is kiemelt feladata marad az országhatár védelme, az illegális migráció elleni küzdelem. Befejezésül, az OPSZ elnökeként, az elnökség nevében köszönöm Polgárőreink áldozatos munkáját. Boldog karácsonyt! Boldog új évet kívánok Polgárőrtársaimnak, a családtagjaiknak, a Polgárőrség valamennyi barátjának, támogatójának!

Budapest, 2021 decembere

Barátsággal és tisztelettel:
DR. TÚRÓS ANDRÁS