Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Gyász

Búcsú Bencsik Gézától

Búcsú Bencsik Gézától

67 éves korában elhunyt Bencsik Géza, a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület vezetője és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke.    

Csepreg köztiszteletben álló polgárát szombaton búcsúztatták. Szívélyes hangú, személyes beszédek hangzottak el az egykori kollégák, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség, valamint a város részéről. 

Bencsik Géza Szombathelyen született, később Csepregre költözött. A polgárőr egyesületbe 2013-ban lépett be, 2015 óta vezette. Az egyesület vezetése alatt jelentősen növekedett, nagy területet felügyel, sok önkormányzattal és a
rendőrséggel is aktívan együttműködik, melyet ő épített ki. Országosan is kimagasló munkát végzett azzal, hogy tíz településen teljesítenek szolgálatot az egyesület tagjai.

A megyei polgárőr munkából is kivette részét, először a Felügyelő Bizottság tagja lett, majd haláláig a bizottság elnökeként tevékenykedett. Bencsik Géza pályafutása során számos elismerésben részesült. Megkapta a  Polgárőr Aranykeresztet, a Vadászkamara jutalom tárgyát vehette át, az Év Polgárőre címet kapta meg nemrég, amit betegsége miatt már személyesen nem tudott át venni.

Bencsik Géza búcsúztatóján szóltak arról is, hogy becsületessége, egyenes tartása, tiszta szíve, sajátos humora példaértékű volt. Munkásságával beírta magát Vas vármegye rendvédelmi és bűnmegelőzési történetébe. Példa értékű élete sokak számára iránymutató volt.

Fotók: Unger Tamás