Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Baleseteknél segített a sárvári polgárőr

Baleseteknél segített a sárvári polgárőr

A megyei polgárőr szövetségek működési területéhez tartozó járásokban lévő polgárőr egyesületek és a területi rendőri szervek, továbbá más járási hatóságok közötti együttműködés összehangolását a járási polgárőr-koordinátorok segítik. Ők segítik a működő tagegyesületek vezetőit a működési területükön a rendőrkapitányságokkal és a rendőrőrsökkel, illetve a működési területükön lévő más rendvédelmi szervekkel történő kapcsolat kialakításában és fenntartásában. 

Varga Miklós,  a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Sárvári járás koordinátora októberben két alkalommal is  a 84. számú főút Sárvár-Gérce-Káld útszakaszán közúti balesetnél közvetett módon nyújtott segítséget. 2021. október 2-án a Hosszúperesztegi Polgárőr Egyesület közgyűlésére utazva, a hivatosos szervek kiérkezése előtt érkezett meg a baleseti helyszínre,  ahol egy személygépkocsi a borulást követően tetején állt,  a jobboldali útpályát elzárta. A polgárőr azonnal informálódott, hogy tartózkodik-e valaki a gépjárműbe, van-e sérült, illetve értesítették-e a 112-es segélyhívót. Megkezdte a baleseti helyszín biztosítását, majd mentők, a tűzoltók és a rendőrség kiérkezése után, jelzőőri tevékenységgel segítette a hivatásos szervek munkáját.

2021. október 25-én Gérce településre indult, ahová a VMPSZ által biztosított, a védekezést szolgáló eszközöket szállított volna a helyi egyesület részére, amikor értesítést kapott, hogy Káld előtti útszakaszon közúti baleset történt.
A helyszínre érve már a hivatásos szervek végezték feladatukat. A mentők elszállították a súlyosabban megsérült személyeket, a sárvári tűzoltók áramtalanították a járműveket és segítettek a 84-es főút "felszabadításában". A rendőrség teljes útlezárás mellett, forgalomelterelést, valamint helyszínelést végzett. A törmelékek letakarítását a Magyar Közút munkatársa végezte, amelyben a helyszínre megérkező polgárőr is segített.

Vigyázzunk egymásra az utakon! Mindenkit hazavárnak!

képek, forrás: 112press.hu