Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

20 éves évforduló Rönökön

20 éves évforduló Rönökön

2019. július 27-én ünnepelte a Rönöki Polgárőr Egyesület megalakulásának 20. évfordulóját.

A rönöki  Gazdag Erzsi Közösségi Tér és Könyvtár adott helyet e jeles eseménynek ezen a meleg, nyári délutánon.

A jelenlévőket Pékó Tamás, Rönök polgármestere köszöntötte. Elismeréssel szólt az egyesületről, hiszen a polgárőrök nem csak a saját feladatukat látják el, hanem aktívan részt vesznek a falu különböző eseményein, segítve azok sikerességét.

Polgármester Úr köszöntője után átadta a szót Németh Tibornak, a Rönöki Polgárőr Egyesület elnökének. Ő is üdvözölte a megjelenteket, külön köszöntve Bedi Ákos urat, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, Varga Ferenc rendőr alezredes urat, a Szentgotthárdi Rendőrőrs parancsnokát, valamint Varga Sándor rendőr alezredes urat,  a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság  Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársát és megköszönte mindenkinek, hogy elfogadták a meghívást.

Ezután egy szívélyes hangulatú beszédet hallhattak a jelenlévők elnök úrtól.

“Pontosan tegnap volt 20 éve, hogy itt, akkor még a régi arculatával rendelkező kultúrházban gyűlt össze néhány ember, akik felvállalták, hogy az egyre jobban romló települési közbiztonság javítása érdekében egyesületet alapítsanak. Segítve családjuk, lakókörnyezetük, falujuk nyugodtabb, biztonságosabb élethez jutását. Azon a délutánon alakult meg a Rönöki Polgárőr Egyesület. 17 fővel kezdődött a munka, amiről igazából még senki sem tudta pontosan, miből is fog állni. Aztán Sztraka László alapító elnök úr irányításával elkezdett kovácsolódni egy egyre hatékonyabb kis csapat. “

Beszélt a múltról, a régi tagokról és beszédében megemlékezett az azóta elhunyt tagokról, akikre az egybegyűltek 1 perces néma felállással emlékeztek. Megköszönte az egyesület egykori és jelenlegi tagjainak azt a sok-sok áldozatos munkát, amivel öregbítették “kis csapatuk” hírnevét. Akikkel az évek alatt nemcsak a munka, hanem a barátság is összeköti őket.

Nem utolsósorban említést tett azokról az emberekről, akik nélkül nehéz lett volna a sokrétű feladatokat eredményesen elvégezni:

“Köszönet illeti a társszervek munkatársait is. Amíg volt, sok közös szolgálatot láttunk el a határőrökkel. Majd a rendőrökkel és vészhelyzetek esetén együtt próbáltunk segítséget nyújtani a tűzoltókkal, katasztrófavédőkkel. A Vas Megyei Polgárőr Szövetségben dolgozó kollégákkal is rendkívül jó viszony alakult ki. Bizalommal fordulhatunk egymás felé. Sok tevékenységben vettünk részt együtt és biztos vagyok benne, ez a jövőben sem fog változni. Köszönjük minden segítőnek, együttműködőnek, hogy mindig partnerként viszonyultak hozzánk és bátran fordulhattunk hozzájuk. A közös munka nagyban segítette a szakmai fejlődésünket, de az emberi oldalunkat is formálta.”

Köszönetét fejezte ki az egyesület civil támogatóinak is, akik szintén nagyon fontos szerepet töltenek be a kis csapat életében.

A következő felszólaló Bedi Ákos VMPSZ elnök úr volt, aki tájékoztatást adott a polgárőrség országos szerepéről, az elért eredményekről, amiből a Rönöki Polgárőr Egyesület is kivette a részét tevékenységeivel. Elismerően szólt az egyesület vezetőjéről és az általa irányított csapat munkájáról. Ismertetve a 2018-as évben, az Országos Polgárőr Szövetség által odaítélt kitüntetések jelentőségét. Gratulált az eddig elért eredményekhez, megköszönte, hogy a települési feladatokon túl mindig lehet rájuk számítani, ha máshol van szükség helytállásra, segítségre.

A beszéd után Németh Tibor és Bedi Ákos elnök urak emléklapokat és kitűzőket adtak át az egyesületben jelenleg is tevékenykedő alapítótagoknak, valamint emlékplakettekkel, ajándéktárgyakkal mondtak köszönetet a fent említett segítségekért.

Az ünnepségen az egyesület vezetője örömmel jelentette be, hogy négy új fő kérte felvételét a rönöki  polgárőrséghez. Mindezt a jelentkezők a rendezvény keretében a belépési nyilatkozat aláírásával erősítették meg.

A családias hangulatú ünnepség kötetlen beszélgetéssel és a jelenlévők finom étkekkel történő megvendégelésével zárult.

Az jubileum alkalmából alapítótagként 20 Éves Polgárőr Szolgálatért elismerésben részesült:

  • Németh Brigitta
  • Brányi István
  • Mesics László
  • Tallósi Csaba
  • Leiner Lajos
  • Németh Tibor

Fotó: Kollárits Ferenc