Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
OPSZ

1000 EDR rádió a polgárőröknek

1000 EDR rádió a polgárőröknek

Ezer darab Tetra rádiót adományozott a Pro-M Zrt az Országos Polgárőr Szövetségnek, hogy ezzel is segítse a polgárőrök kommunikációját szolgálatadás közben. Az AIRBUS DS SLC francia cég pedig lemondott az ezer darab rádió EDR használati licencéről, vagyis 140000(!) eurós adományt ajánlott a Polgárőrségnek.

Ünnepélyes keretek között – 2019. november 22-én Budapesten – a Készenléti Rendőrség tanácstermében írta alá az ezer darab Tetra rádió átadásáról, valamint a működtetéshez szükséges licencedíj adományozásáról  dr. Balla Ferenc, a Pro-M Zrt. elnök-vezérigazgatója, Fáy András az Airbus DS SLC Magyarországi fióktelepének vezetője, valamint dr. Túrós András, az OPSZ elnöke.

– Egy hároméves folyamat végérre kerül most pont azzal, hogy a polgárőrségnek ma átadunk ezer darab rádiót – mondta dr. Balla Ferenc. – 2016-ban történt meg az első megkeresés, hogy a polgárőrök szeretnének csatlakozni a rendvédelem EDR rádiós rendszeréhez. Dr. Túrós András elnök úr hathatós közreműködésével ma ezer darab rádió átadásával tudjuk segíteni a polgárőröket. Azokat a polgárőröket, akik önzetlenül, térítésmentesen végzik a munkájukat. Nekik adjuk most ezt az ezer, felprogramozott rádiót. Biztos vagyok benne – fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató – hogy ma este nyugodtan térhetünk nyugovóra, mondván, ismételten tettünk valami jót a ma és a holnap biztonságáért.

– Én a 10-es út mentén lakom egy kistelepülésben, és mindennap látom, a polgárőröket a gyalogos átkelőhelyeknél, a baleseteknél – kezdte beszédét Fáy András.

– Már 2008-ban megfogalmaztam magamban, hogy a polgárőröknek kellene adni valamilyen rádiót. Akkor ez a kezdeményezés nem sikerült, ám mára Balla Ferenc és Túrós András közreműködésével sikerült ezt a célt véghezvinni.

A száznegyvenezer eurós licence adomány mellett Fáy András felajánlotta azt is, hogy a cég oktatókabinetében tanítani fogják majd a polgárőröket a rádióhasználatra.


– Nagyon göröngyös volt ez az út, míg ideértünk – mondta dr. Túrós András. – Éppen ezért az első köszönet dr. Pintér Sándort, Magyarország belügyminiszterét illeti meg, aki hozzájárult ahhoz, hogy a Pro-M Zrt átadhasson ezer darab rádiót, és hogy csatlakozhassunk az EDR rendszerhez.
Az OPSZ elnöke ezek után köszönetet mondott még Balla Ferenc és Fáy András mellett dr. Sárközi Ferencnek az OPSZ főigazgatójának és Ikladi Endrének, az OPSZ informatikai referensének is. Mint mondta, ők készítették elő a különböző szerződéseket, szabályokat.
– Örömmel mondhatom, hogy a polgárőröknél megint kopogtat a jövő, és bízom benne, hogy ezek a rádiók nagyban hozzájárulnak majd a települések közbiztonságához. A jövő elkezdődött – fejezte be beszédét az OPSZ elnöke, aki még hozzátette, a mostani rádiókon túlmenően további ezer darabra számítanak még.

A felek ezek után aláírták a támogatási szerződéseket, majd a polgárőröknek átadták a több mint 12 millió forint értékű rádiókat, amelyeket akár már a ma esti szolgálatokban is használni lehet.

forrás: OPSZ.hu